NYHEDER & DEBAT

Hvem kender ikke Anker?

ARRANGEMENT - 24. januar 2024
Af Per Kristensen, Formand i partiforeningen

I øjeblikket bringer TV2 en film i 3 afsnit om Anker Jørgensen og hans tid i Folketinget – gå ikke glip af sidste afsnit af serien.

Socialdemokratiet i Hillerød har lavet en aftale med Ankers sekretær, Lissa Galle. Hun kommer derfor til Hillerød torsdag den 7. marts og fortæller historier om de mange år, hun samarbejdede med Anker Jørgensen.

Anker Jørgensen havde som medlem af Socialdemokratiet en markant indflydelse på dansk politik i det 20. århundrede. Han havde fokus på social retfærdighed og bidrog som statsminister til udviklingen af et retfærdigt samfund. Anker Jørgensen var Danmarks statsminister i to perioder fra 1972 til 1982.

Under sin tid som statsminister arbejdede Anker Jørgensen tæt sammen med sine rådgivere og sekretærer for at tackle landets udfordringer. En af hans nære samarbejdspartnere var sekretær Lissa Galle. Lissa bidrog til den daglige drift af statsministeriet, og hun spillede en vigtig rolle for at lette kommunikationen mellem Anker Jørgensen og de andre regeringsmedlemmer.

Samarbejdet mellem Anker Jørgensen og Lissa Galle afspejlede en kollektiv indsats for at styre landet i en ustabil tid på en rolig og velafbalanceret måde. Deres arbejde bidrog til at forme Danmarks politiske landskab i en tid med store forandringer og udfordringer.

Vi glæder os til at få besøg af Lissa Galle, hvor hun med afsæt i bogen ”Fra Anker til Mette – en sekretærs erindringer” fortæller om et langt liv i og med politik både på Christiansborg og udenfor.

Da Anker forlod Folketinget, mistede han sin faste sekretær, derfor valgte Lissa at træde til med ordene ”Jeg tager Anker til venstre hånd”. Det blev til mange års samarbejde også efter Lissa stoppede sin ansættelse på Christiansborg – det og meget mere vil Lissa fortælle om den 7. marts kl. 18.00. Vi har lånt et dejligt lokale hos 3F på Milnersvej i Hillerød.