NYHEDER & DEBAT

Fie Hækkerup lå på gulvet og skreg

NYHED - 13. december 2023
Af tv2kosmopol.dk, Foto Stine Sylversten

Fie Hækkerup lå på gulvet og skreg: "De mest sindssyge smerter jeg har oplevet i mit liv"

Vores lokale folketingsmedlem Fie Hækkerup oplevede en voldsom og smertefuld medicinsk abort i sommers. Hun har fortalt åbent om sin oplevelse, og mere end 400 kvinder har meldt tilbage til Fie at de har haft lignende oplevelser.

Derfor har hun nu taget sin egen og de andres oplevelser med på Christiansborg for at gøre en forskel for andre kvinder.

Det har blandt andet resulteret i at Fie har medvirket til at få sat midler af til forskning i kvindesygdomme. Et område som der historisk er forsket lidt i. Folketinget er nemlig blevet enige om at afsætte 210 millioner kr. fra forskningsreserven til uafhængig forskning, herunder forskning i kvindesygdomme. Det er en politisk sejr som Fie er meget stolt af.

Læs hele artiklen her