NYHEDER & DEBAT

I vores kommune skal vi også forebygge økonomisk kriminalitet mod seniorer

LÆSERBREV - 02. marts 2023
Af Susanne Due Kristensen, Byrådsmedlem

I Frederiksborg Amts Avis kunne man d. 21. februar læse, at et stigende antal borgere i Nordsjælland er udsat for kontakt- og databedrageri. Især mange ældre lokkes til at udlevere personlige oplysninger eller overføre penge. De kriminelle er dygtige.

Jeg forstår derfor godt, at et stigende antal borgere har svært ved at gennemskue om en henvendelse er ”reel” eller om de ved at blive ”fuppet”. Det skaber utryghed for mange.

I Halsnæs Kommune har man med succes, og i samarbejde med det lokale ældreråd, Ældresagen og Nordsjællands politi arrangeret informationsmøder for, at ruste seniorerne til at forebygge og spotte, når nogen vil udsætte dem for økonomisk kriminalitet.

Det er en knald god idé og den syntes jeg bare vi skal tage til os i Hillerød. Det håber jeg vores seniorråd, Ældresagen m.fl. og Nordsjællands Politi vil være med til.

Derfor vil jeg på det kommende møde i byrådets udvalg for Omsorg og Livskraft foreslå, at kommunen hurtigst muligt tager kontakt til seniorrådet, Ældresagen i Hillerød m.fl. og Nordsjællands politi med henblik på arrangere lignende informationsmøder i Hillerød kommune.

Vi ved, at dem der vil snyde bliver mere og mere opfindsomme. Kan vi igennem oplysende arrangementer forbygge den stigende økonomiske kriminalitet, og samtidig skabe større tryghed for kommunens seniorer, så er det en win-win situation, som vi ikke må forpasse.