NYHEDER & DEBAT

Nu gælder det om at holde fast og fortsætte de gode resultater

LÆSERBREV - 01. november 2021
Af Jamil Cheheibar, Byrådsmedlem

Vi har i Hillerød nogle gode erfaringer med integration, som andre kommuner i landet misunder os.

Takket være kommunens integrationshandlingsprogram, ligger vi over landsgennemsnittet, når vi ser på den såkaldte beskæftigelsesfrekvens for indvandrere og efterkommere af ikke-vestlig oprindelse. Det er uhyre positivt, at 65 procent af gruppen af de 25-64-årige er i beskæftigelse her i Hillerød. I hele landet ligger frekvensen hele fem procentpoint under. Det har stor værdi for integrationen, at vi i Hillerød har prioriteret indsatsen.

Men det ikke kun på arbejdspladsen, at kontakten til det danske samfund foregår. Etniske danskere og nye danskere mødes mange andre steder – og efter min opfattelse bør grupperne møde hinanden endnu flere steder. I boligområderne findes nøglen til den glæde, tryghed og fællesskabsfølelse, der er helt afgørende.

Der er brug for klare ambitioner og målsætninger: Flere unge i Hillerød skal have en uddannelse. Vi skal styrke de unges valgmuligheder. Det giver bedre livskvalitet og sundhed.

Der er behov for at hjælpe de borgere, der ikke selv er i stand til at løse disse opgaver. F.eks. at vælge studieretning, komme ind i en sports- eller fritidsforening eller på anden måde finde sig til rette i samfundet. Ved fælles hjælp skal vi løfte de børn og unge, der ellers risikerer en skidt start på livet.

Vi må ikke gamble med de resultater, som vi allerede har opnået.

JEG VIL ARBEJDE  MED AT FREMME FÆLLESSKABER OG SOCIAL SAMMENHÆNGSKRAFT.