NYHEDER & DEBAT

S i Hillerød satser på ungdommen

PRESSEMEDDELELSE - 03. oktober 2021
Af Socialdemokratiet i Hillerød

Mediebilledet har den seneste tid omhandlet manglen på unge der engagerer sig i de etablerede partier. I flere kommuner er ikke en eneste under 30 valgt ind i byrådet og mange steder mangler der kandidater. Men Socialdemokratiets partiforening i Hillerød har valgt at gå en helt anden vej. I mandags valgte de den 21-årige Mathias Niebuhr som næstformand. Derudover har de ikke bare én men hele to kandidater på listen til KV21, der er under 30 år hvoraf den yngste, Mathilde Clauson-Kaas er 19 år, helt ny udklækket student og den anden er 25-årige Emil Colding Sørensen.

Formand for partiforeningen, Eyvind Nygaard, udtaler: Det gør mig glad hver gang et ungt menneske vælger at engagere sig i vores parti. Vi har brug for en ny generation, hvis vi skal sikre, at alle kan se sig selv i vores politik. Specielt når de står i stemmeboksen til kommunal- og regionsrådsvalget til november. Og så er det for os en selvfølge at give plads til ungdommen. Den skaber noget helt specielt, som vi alle har gavn af. De unge kommer som en stærk tilføjelse til os lidt mere modne partimedlemmer.”

Normalt står den på fest, venner og høj musik, når man er 21, men den nye næstformand glæder sig meget til at komme i gang med arbejdet. “Andre går til fodbold, spiller esport eller læser romaner - jeg engagerer mig i politik i stedet. Selvfølgelig kan det være lidt specielt med noget som andre tit forbinder med folk i alderen +40, men vil vi gøre politik mere ungt og grønt, så jeg glæder mig faktisk bare rigtig meget. Desuden er vi blevet taget helt vildt godt imod af både medlemmerne og vores folkevalgte.”

Den unge næstformand i Hillerød er ikke helt ukendt i Socialdemokratiet. Han har nemlig tidligere været formand for Socialdemokratiet i Vejle i mere end 2 år, og stiftede i 2019 “Socialdemokratiets Regnbuenetværk” sammen med daværende ligestillingsminister Mogens Jensen og nuværende udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

For mere information:
Formand for Hillerød Partiforening, Eyvind Nygaard: eyvindn@gmail.com tlf. 93565475

Næstformand for Hillerød Partiforening: Mathias K. Niebuhr: mkniebuhr@gmail.com tlf.:29857120