NYHEDER & DEBAT

Kommunens budget for 2022 ligger klar

NYHED - 21. september 2021
Af Socialdemokratiet i Hillerød

Vores borgmester, Kirsten Jensen, takker de 26 byrådsmedlemmer fra A, B, C, F, O, V og Ø, for en god budgetaftale for 2022. Den er god, set i lyset af, at vi stod i en svær situation, hvor der var udsigt til flere besparelser. Den landsdækkende økonomiaftale levner ikke plads til meget nyt her hos os i Hillerød Kommune, og sætter både en stram serviceramme og et lavt anlægsloft. 

“Vi bestemte, at vi ville gøre alt, hvad vi kunne for at holde hånden under vores velfærd. Vi skulle gøre det samtidig med, at mange menneskers behov for mere hjælp og omsorg stiger”, siger Kirsten Jensen. 

“26 af 27 byrådsmedlemmer har taget ansvar, selvom det er valgår, og det vil jeg gerne sige partierne en stor tak for. Jeg mener, I havde borgernes velfærd for øje med denne aftale, som vi kunne indgå sammen, og at vi også fik noget godt med på klima og miljø, og på kultur og uddannelse.”

For socialdemokraterne har der særligt været focus på at der ikke skulle spares på normeringerne i kommunens institutioner, skoler og plejehjem. Det er kernevelfærd, som skal styrkes - ikke nedbrydes. 

Det har også været vigtigt at kunne komme videre med klima og miljø, og derfor kan man også finde en miljødøgnvagt på næste års budget, og penge til at arbejde videre med kommunens ambitiøse klimahandleplan. 

Endeligt var det vigtigt for socialdemokraterne at finde penge i anlægsbudgettet til at få plads nok på skoler, plejehjem og sundhedscenteret.