NYHEDER & DEBAT

Ingen politisk stilstand i Hillerød og Nordsjælland

DEBAT - 25. august 2021
Af Nick Hækkerup, Justitsminister

Jeg er bange for, at Venstres Klaus Markussens indlæg den 16. august er blevet forkortet af redaktionen. For har man læst det, sidder man tilbage med følelsen af, at den eneste kommende statslige investering i infrastruktur i Nordsjælland er forlængelsen af Hillerødmotorvejen.

Jeg træder gerne til og supplerer med en række af de beslutninger vi i regeringen har vedtaget, og som vil gavne hele landet og Hillerød.

Infrastrukturaftalen, som Klaus Markussen nævner, betyder ikke bare en vigtig forlængelse af Hillerødmotorvejen. Den betyder også en opgradering af Hillerød Station. En investering til 333 millioner kroner. Det betyder, at det bliver muligt at forlænge lokalbanens linjer fra Helsingør, Gilleleje og Tisvilde fra Hillerød til den nye station Favrholm ved det kommende Nyt Hospital Nordsjælland. En rigtig god nyhed for hele vores landsdel.

Udvidelsen af Hillerødmotorvejen ved Motorkryds Gladsaxe og Ring 4 ved Bagsværdvil lette hverdagen for nogle af alle de mennesker, der hver dag sidder i kø for at komme til og fra arbejde.  Derudover får vi en tredje etape af Frederikssundsmotorvejen. 

I det hele taget ønsker vi i regeringen, at vi skal kunne bo og arbejde i alle dele af landet. Alt for længe har vi oplevet en centralisering - at ting flytter ud – og væk fra vores lokalsamfund. Men regeringen har vist, at det ikke behøver være sådan. Derfor har vi også sikret 20 nye nærpolitistationer over hele landet. En af dem kommer til at ligge i Gribskov. En anden i Fredensborg.

Og i slutningen af maj måned kunne regeringen også komme med vores bud på at oprette 25 nye uddannelser uden for de store byer. Blandt andet læreruddannelsen i Hillerød. Det betyder, at flere unge kommer i uddannelse, og det betyder, at det bliver nemmere at sikre uddannet arbejdskraft i hele landet – også i Hillerød.

Så når Klaus Markussen spørger; ”Hvad så nu?”, kan jeg med stolthed konstatere på regeringens vegne: Faktisk en hel del.